۲۰ هزار تُن گندم در قم برداشت می‌شود

سپهر اقتصاد - رییس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته از پانزدهم اردیبهشت‌ماه تا پایان خردادماه سال‌جاری بیش از ۲۰‌ هزار تُن گندم از سطح پنج هزار هکتار زمین زراعی زیر کشت این محصول راهبردی در استان برداشت خواهد شد.

به گزارش ایرنا، محمد رضا حاجی رضا  بیان کرد: زمان برداشت گندم در قم از اواسط اردیبهشت ماه تا پایان خردادماه است و در این فرآیند از ۱۵۰ دستگاه کمباین تحت نظارت بهره برداران استفاده خواهد شد. وی گفت: براساس راهبرد الگوی کشت درزمینه تولید گندم، از ارقام مقاوم و مناسب کشت در شرایط آب و هوایی قم استفاده می‌کنیم تا این محصول در استان باکیفیت مناسب تولید شود. وی تاکید کرد: پایش‌ها نشان می‌دهد وضعیت مزارع گندم استان برای تولید محصول مناسب است و برای تامین آب مورد نیاز این محصول در روزهای اخیر حق آبه کشاورزان قم از سد ۱۵ خرداد رها سازی شد. وی ادامه داد: رهاسازی حق آبه کشاورزان استان با توجه به شرایط خشکسالی موجود، راهکاری مناسب برای تأمین آب پایانی کشت گندمکاران قمی و حفظ محصول آنان از آسیب‌های ناشی از کمبود منابع آبی بود که در زمان مناسب انجام شد. حاجی رضا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در قم ماهانه ۱۰ تن گندم مصرف می‌شود نیاز سالانه استان به این محصول را ۱۲۰هزار تن، اعلام کرد و بیان داشت: مازاد نیاز قم به گندم از سایر استان‌های تولید کننده این محصول در کشور و یا واردات از کشورهای مطرح در زمینه تولید گندم تامین می‌شود. وی با اشاره به این که نیاز استان به گندم همیشه برای چند ماه آینده تامین و تدارک می‌شود، افزود: تامین امنیت غذایی مردم مهمترین اولویت سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا پیش بینی های لازم برای پاسخ به نیاز استان انجام شده‌است. گفتنی است کیفیت گندم تولیدشده در قم مطلوب است،‌ همچنین کشت گندم بیشتر در جعفرآباد این استان صورت می‌گیرد و کشاورزان بومی منطقه در این زمینه مهارت خاصی دارند. بیش از ۲ هزار غله کار در مناطق مختلف استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است. بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است. گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی ۱۱۰هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان قرار دارد، ذخیره می‌شود؛ این سیلو با توان تخلیه و بارگیری ۲۰۰ تُن در ساعت، در زمینی به مساحت ۹۰هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است. تعداد ۸۸۸ نانوایی دریافت کننده آرد یارانه‌ای در استان قم نان مورد نیاز مردم را تأمین می کنند، همچنین پنج کارخانه تولید آرد در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانوایی‌ها در این استان در هر ماه بیش از ۱۰ هزار تُن است.
خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
برچسب ها

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر