برنامه عملیاتی ۹ خوشه صنعتی در قم اجرا شده‌است

سپهر اقتصاد-مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم گفت: در این استان ۱۳ خوشه شناسایی شده‌ و برنامه عملیاتی برای ۹ خوشه اعم از کفش، فرش دستباف، مبلمان، سوهان، سنگ، انگشتر، پوشاک، چاپ و بسته بندی، فناوری اطلاعات به اجرا درآمده‌است.

وحید آشتیانی در حاشیه برگزاری دوره بازآموزی عاملین توسعه خوشه‌های کسب و کار کشور در قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به مزایای خوشه‌ها اشاره کرد و بیان داشت: مدل توسعه خوشه‌های کسب و کار از جمله مدل‌های مترقی است که توسط سیاست گذاران توسعه پایدار، برای ارتقا توانمندی کسب و کارهای کوچک و متوسط در دنیا به‌کارگرفته شده‌است.

وی یکی از ویژگی های مهم این مدل را تعامل و همکاری بخش خصوصی و دولت عنوان کرد و افزود: عامل توسعه خوشه به‌عنوان حلقه واسط دولت و بخش خصوصی به مدت حداقل سه سال در زنجیره ارزش یک رشته صنعت مطالعه نموده و بر اساس حلقه‌های مفقوده خوشه، برنامه عملیاتی تنظیم می‌کند و با کمک فعالان کسب و کار و نهادهای پشتیبان نسبت به رفع حلقه های مفقوده اقدام می‌نماید.

وی با اشاره به این که از مزیت‌های این مدل تقویت رقابت در عین همکاری است، تاکید کرد: سیاست شرکت شهرک‌های صنعتی توجه به زیست بوم استان است و خوشه‌های کسب و کار هم جزیی از این اکوسیستم بوده و سعی شده‌است متناسب با خوشه‌های استان ظرفیت توسعه در شهرک‌های صنعتی نیز فراهم شود که از جمله آنها می توان به شهرک تخصصی چوب و مبلمان ثامن الائمه علیه السلام، شهرک فناوری اطلاعات، شهرک شهاب اشاره کرد.

آشتیانی با بیان این که در سطح کشور طی دو دهه اخیر، برنامه توسعه برای نزدیک به ۲۰۰ خوشه در ۳۱ استان پیاده سازی شده‌است، عنوان کرد: میزبانی دوره بازآموزی عاملین توسعه خوشه در استان قم فرصت مغتنمی است تا با تبادل دانش و انتقال تجربیات شاهد هم افزایی بیشتر در سطح کشور باشیم.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های تصویری
آرشیو ماهانه