شتاب سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم؛ احداث ۳۶۵۰ مگاوات تا سه سال آینده

سپهر اقتصاد-در حاشیه مراسم بهره‌برداری از ۱۷۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی و پروژه‌های بهینه‌سازی مصرف برق و آغاز عملیات اجرایی ۷۴۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی با حضور وبیناری رئیس جمهور محترم، مهندس بهنام‌جو استاندار قم با اشاره به رشد چشمگیر طرح‌های انرژی تجدیدپذیر در استان گفت: با همراهی دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی، روند توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در قم با شتاب ادامه دارد.

استاندار قم با اشاره به رویکرد استان برای تسهیل در جذب سرمایه گذاران حوزه انرژی، افزود: هفته گذشته تنها در مدت ۲۴ ساعت، زمین ۴۰۰ هکتاری برای احداث نیروگاه جدید شناسایی، واگذار و عملیات اجرایی آن آغاز شد و سرمایه‌گذار این پروژه نیز متعهد شده است طی شش ماه، ۲۰ مگاوات اولیه را به بهره‌برداری برساند که همراه با احداث پست برق اختصاصی خواهد بود؛ اقدامی که در کشور کم‌نظیر است.

استاندار قم با بیان اینکه «برنامه سه‌ساله استان برای احداث ۳۶۵۰ مگاوات نیروگاه ترکیبی شامل خورشیدی، بادی و DG تدوین شده است»، اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰۰ مگاوات پروژه نیروگاهی در حال اجراست و سایر طرح‌ها در مراحل نهایی اخذ مجوز از وزارت نیرو، نفت و دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دارند.

مهندس بهنام‌جو با اشاره به توسعه طرح‌های بهینه‌سازی مصرف برق گفت: نزدیک به نیم مگاوات نیروگاه خورشیدی در مدارس فعال شده و دو مگاوات دیگر در حال توزیع است. همچنین حدود یک مگاوات تجهیزات خورشیدی برای مساجد تأمین شده تا با مشارکت مردم نصب شود.

وی از اجرای طرح تعویض رایگان کولرهای آبی پرمصرف با سهمیه ۱۰ هزار دستگاه برای استان خبر داد و افزود: در بخش کشاورزی نیز ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای چاه‌های آب پیش‌بینی شده است.

استاندار قم همچنین از راه‌اندازی نیروگاه بادی در یک منطقه مستعد قم خبر داد و گفت: آزمایش‌های اولیه موفقیت‌آمیز بوده و سرمایه‌گذاران جدید برای توسعه این بخش اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی ادامه داد: طرح احداث نیروگاه‌های خانگی نیز برای ده هزار واحد مسکونی از دو هفته آینده رسماً آغاز می‌شود.

بهنام‌جو در پایان ضمن تقدیر از همکاری دستگاه‌های اجرایی استان افزود: هدف‌گذاری ما جبران کامل ۳۰۰ مگاوات کمبود برق پیک سال گذشته از طریق توسعه نیروگاه‌ها و اجرای برنامه‌های صرفه‌جویی است تا ان‌شاءالله سال آینده استان قم با همراهی مردم و دستگاه‌ها بدون قطعی برق باشد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های تصویری
آرشیو ماهانه