جایگزینی کُمپوست‌های دامی به‌جای کودهای تازه برای تقویت فضای سبز قم

سپهر اقتصاد ـ مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم گفت: کودهای دامی کاملا پوسیده یا همان کمپوست دامی از متداول‌ترین کودهای آلی برای استفاده در فضای سبز شهری هستند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری قم، پیام جوادیان افزود: با توجه به اهمیت تغذیه گیاهان و درختان در فضای سبز و همچنین اصلاح ساختار فیزیکی خاک، استفاده از کودهای آلی یکی از اقدام‌های مهم مدیریتی در نگهداری فضای سبز است. وی ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از کودهای دامی تازه دارای چالش‌هایی نظیر بوی نامطبوع، افزایش حشرات موذی، افزایش مقدار علف هرز و بیماری‌های گیاهی در فضای سبز است، تبدیل آن به کُمپوست (پسماندهای آلی تجزیه‌شده) برای استفاده ایمن و با کارآمدی بالا دارای اهمیت زیادی است. وی خاطرنشان کرد: به همین علت تهیه و خرید کودهای دامی نپوسیده و فرآوری و تبدیل آن به کمپوست دامی در دستور کار این سازمان قرار گرفت. مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: پس از تهیه دستورالعمل «تولید کمپوست از کود دامی تازه» در واحد خاکشناسی این سازمان، اقدامات لازم در این خصوص اجرایی شد. وی افزود: تولید کود کمپوستی به روش ویندرو یا فرآوری به شکل ردیفی و توده‌ای صورت گرفته و در حدود ۲ تا ۳ ماه بسته به فصل سال زمان می‌برد که با در نظر گرفتن ایمنی و سلامت شهروندان، فرآوری کمپوست تولیدی در سطح مناطق هشتگانه شهرداری در فضایی دور از محله‌های مسکونی صورت می‌گیرد.
خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر