جایگزینی کُمپوست‌های دامی به‌جای کودهای تازه برای تقویت فضای سبز قم

سپهر اقتصاد ـ مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم گفت: کودهای دامی کاملا پوسیده یا همان کمپوست دامی از متداول‌ترین کودهای آلی برای استفاده در فضای سبز شهری هستند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری قم، پیام جوادیان افزود: با توجه به اهمیت تغذیه گیاهان و درختان در فضای سبز و همچنین اصلاح ساختار فیزیکی خاک، استفاده از کودهای آلی یکی از اقدام‌های مهم مدیریتی در نگهداری فضای سبز است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه استفاده از کودهای دامی تازه دارای چالش‌هایی نظیر بوی نامطبوع، افزایش حشرات موذی، افزایش مقدار علف هرز و بیماری‌های گیاهی در فضای سبز است، تبدیل آن به کُمپوست (پسماندهای آلی تجزیه‌شده) برای استفاده ایمن و با کارآمدی بالا دارای اهمیت زیادی است.

وی خاطرنشان کرد: به همین علت تهیه و خرید کودهای دامی نپوسیده و فرآوری و تبدیل آن به کمپوست دامی در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم اضافه کرد: پس از تهیه دستورالعمل «تولید کمپوست از کود دامی تازه» در واحد خاکشناسی این سازمان، اقدامات لازم در این خصوص اجرایی شد.

وی افزود: تولید کود کمپوستی به روش ویندرو یا فرآوری به شکل ردیفی و توده‌ای صورت گرفته و در حدود ۲ تا ۳ ماه بسته به فصل سال زمان می‌برد که با در نظر گرفتن ایمنی و سلامت شهروندان، فرآوری کمپوست تولیدی در سطح مناطق هشتگانه شهرداری در فضایی دور از محله‌های مسکونی صورت می‌گیرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های تصویری
آرشیو ماهنامه