رییس شورای شهر قم:قدرت عمل در بازآفرینی بافت تاریخی قم را نداریم

سپهر اقتصاد- رییس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه محدوده ۳۱۵هکتاری بافت تاریخی قم قدرت عمل در احیا و بازآفرینی آن را گرفته است، گفت: محدوده بافت تاریخی قم بر مبنای عکس های هوایی سال ۱۳۳۵ تعیین و این تصمیم اشتباه سبب شده تا روند ساماندهی و احیای این بخش به شدت پیچیده و دشوار شود.

به گزارش ایرنا، عبدالله جلالی روز شنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: ما برای احیای بافت های تاریخی آمادگی داریم اما این ۳۱۵ هکتار بر مبنای اصول کارشناسی و واقعیت عینی مساله در طرح تفصیلی انجام نپذیرفته است.

رییس شورای اسلامی شهر قم یادآور شد:سطح اشغال، تراکم و سرانه ها در طرح تفصیلی شهر قم موجب نارضایتی شهروندان شده است.

وی بیان کرد: یکی از راه های توسعه قم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است و روند جذب سرمایه گذاری در قم برغم مشکلات اقتصادی مطلوب است.

به باور جلالی، توازن بخشی عادلانه در مناطق شهری از رویکرد های مهم شورای شهر است و در این بین منطقه ۶ با کمبودهای زیادی همراه است.

وی مشکل کمبود پارکینگ را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: عملکرد کلی شهرداری قم در احداث پارکینگ رضایت بخش نیست.

وی اولویت های شورای شهر در سال آینده را مورد توجه قرار داد و گفت: الکترونیکی کردن خدمات شهرداری، شهر هوشمند، ساماندهی ورودی ها، احیای بافت های فرسوده، شفافیت و انضباط مالی شهرداری و پاکدستی از مهمترین برنامه های این نهاد است.

جلالی با بیان اینکه مشکلات معیشتی سبب به حاشیه رفتن تلاش های مجموعه مدیریت شهری شده است، گفت: مشکلات معیشتی و صفوف روغن و مرغ نباید اقدامات شهرداری و شورای شهر را در توسعه سرانه ها زیر سوال ببرد.

وی مساله بازآفرینی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) را مورد اشاره قرار داد و گفت: آرام سازی و پیاده راه سازی اطراف حرم مطهر از هر چهار سمت آن اجرایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: با موافقت تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) گیت های بازرسی در محدوده خیابان ارم جمع آوری خواهد شد و شهرداری قم می تواند پیاده راه سازی این محور تا چهار راه شهدا را ادامه دهد.

جلالی گفت: برای بهره برداری از بست شرقی حرم مطهر یک سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده و در سال آینده روند فعالیت های عمرانی آن از سر گرفته خواهد شد.

رییس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به مساله نماهای رومی یادآور شد: برای جلوگیری از توسعه نماهای رومی باید طرح های جایگزینی توسط معماران و مسئولان ذیربط ارائه گردد.

وی بیان کرد: شیوع کرونا و وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور بر فرآیندهای شورای شهر قم تاثیر منفی گذاشت اما هیچ پروژه عمرانی شهرداری قم به تعطیلی کشیده نشد و سال ۹۹ یک سال طلایی در به ثمر نشستن پروژه های عمرانی و رفاهی بود.

جلالی افزود: در آینده نزدیک تعداد زیادی از پروژه های شهری دیگر به بهره برداری خواهد رسید و روند اقدامات شهرداری قم با توجه به گره های اقتصادی و مشکلات بیماری رضایت بخش ارزیابی می شود.

وی تصریح کرد: نسبت بودجه جاری به عمرانی شهرداری قم در سال آینده ۲۹ به ۷۱ درصد است که بخش عمده ای از بودجه جاری صرف حفظ و نگهداری فضای سبز و رفت و روب شهری می شود.

وی پروژه متوقف منوریل را مورد توجه قرار داد و گفت: منوریل یک پروژه دولتی است که دولت وقت تضمین تامین اعتبار آن را داده بود اما در دولت جدید این اعتبارات قطع شد و اگر بودجه جدیدی اختصاص پیدا کند ۴.۷ کیلومتر از آن به بهره برداری خواهد رسید.

جلالی اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰۰ تن زباله در قم تفکیک شده و به کود تبدیل می شود و به زودی یک خط جدید با ظرفیت ۳۰۰ تن برای تفکیک زباله در سایت البرز راه اندازی می شود.

رییس شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: احداث ۱۱ فرهنگسرای جدید در شهر قم در بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری قم پیش بینی شده است.

به گفته وی، تحول زیادی در سرانه فضای سبز منطقه پردیسان انجام گرفته و در حال حاضر بیشترین سرانه فضای سبز شهری را منطقه هشت از آن خود کرده است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های تصویری
آرشیو ماهنامه