سپهر اقتصاد-مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱۷ طرح در روستاها انجام شده است، گفت: این طرحها با اعتباری بیش از ۴۶ میلیارد تومان اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سجاد چهرگانی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان با بیان اینکه دهیاریها برای اولین بار در سال ۱۳۷۷ با قانون تاسیس دهیاریهای خودکفا، با شخصیت حقوقی مستقل و به منظور اداره امور روستاها، سازمانی به نام دهیاری تاسیس شده است و این سازمان نهاد عمومی غیر دولتی محسوب میشود، گفت: دهیار به استناد بند میم، ماده ۷۶ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران توسط شورای اسلامی روستا انتخاب و به بخشدار جهت صدور حکم طبق ضوابط و مقررات مربوطه معرفی میشود.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان با اشاره به اینکه بخشی از درآمدهای دهیاری ها، ناشی از عوارض محلی عمومی و اختصاصی و بهای خدمات، درآمدهای حاصل از وجوه و اموال دهیاری، کمکهای اعطایی دولت و سازمانهای دولتی است، افزود: بخشهای دیگر منابع درآمدی دهیاری ها، استفاده از تسهیلات مالی و هدایا و داراییها است که تمامی این درآمدها در یک سال شمسی بر اساس بخشنامه بودجه و تنظیم بودجه هر دهیاری در سال مالی مربوطه و بر اساس ردیفهای اعالمی طبق بخشنامه بودجه صرف عمران و آبادانی روستا و امورات فرهنگی، اجتماعی و اموزشی ورزشی و… در روستا میشود.
وی با تاکید بر اینکه در سال ۱۳۹۹ اعتباری بالغ بر ۴۶۰ میلیارد ریال جهت عمران و آبادانی روستا به حساب دهیاریهای استان قم به نسبت جمعیت هر روستا واریز گردیده، ادامه داد: تعداد ۱۱۷ پروژه در سال ۱۳۹۹ با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد ریال در موضوعات مختلف از جمله زیرسازی و آسفالت معابر، پیاده رو سازی، سنگ فرش، احداث بوستان و فضای سبز و پارک در روستاها انجام شده است.
سجاد چهرگانی با اشاره به اینکه تعداد دهیاریهای استان قم ۱۰۸ دهیاری میباشد، گفت: روستاهای با ۴۰ خانوار مشمول دهیاری هستند که در سالهای آتی مقرر شده برای روستاهای با اهالی ۲۰ خانوار هم مجوز تاسیس دهیاری از وزیر محترم کشور اخذ گردد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استان نیاز امروزی دهیاریها را ایجاد سامانه شفاف سازی و نظارت دانست و افزود: ایجاد درآمدهای پایدار و اشتغال آفرین از دیگر نیاز دهیاریها است.
وی نظارت بر دهیاریها را به شکلهای نظارت مستقیم بر عملکرد دهیاران توسط شورای اسلامی روستای مربوطه و بخشداریها و نظارت در سطح بالاتر توسط فرمانداری و نظارت عالیه توسط دفتر امور روستایی استانداری دانست و ادامه داد: این نظارت بر اساس بازدیدهای میدانی صورت گرفته و همچنین بودجههای مصوب هر دهیاری و پروژههای عمرانی انجام شده توسط دهیاری در روستاها ارزیابی عملکرد دهیاران بر اساس شیوه نامه ارسالی از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریه انجام شده است.