سپهر اقتصاد – مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم تامین زیرساختهای فوق توزیع و احداث پُست ۴۰۰ کیلوولت درقم را از نیازهای ضروری این استان برشمرد و استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی و همچنین نیروگاههای CHP را ۲ رهیافتمقابله با خاموشیهای ناشی از کمبود تولید دانست.
به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق قم، مهدی آهنینپنجه در نشستی که با احمد امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی و بهمنظور بررسی مشکلهای آب و برق استان برگزار شد در سخنانی بهارائه گزارشی از فعالیت شرکت توزیع برق در راستای افزایش قابلیت اطمینان و تابآوری شبکه درسطح شهر و بخشهای استان پرداخت و خاطرنشان کرد: ۳۶ درصد از مصرف برق در استان قم مربوط بهبخش خانگی است، صنعت ۳۰ درصد، کشاورزی ۱۳ درصد، تجاری و سایر مصارف ۱۰ درصد و بخشهای عمومی نیز ۱۰ درصد بهخود اختصاص دادهاند و مابقی مصارف هم مربوط بهروشنایی معابر است.
وی با بیان این مطلب که طول شبکه برق در استان افزون بر هشت هزار کیلومتر است، افزود: طول شبکه فشار متوسط نیز بالغ بر چهار هزار و ۱۰۰ کیلومتر و شبکه فشار ضعیف نیز بهطول سه هزار و ۹۰۰ کیلومتر میباشد.
مدیرعامل برق قم تصریح کرد: بهمنظور افزایش قابلیت اطمینان و پایداری شبکه انتقال برق و با توجه بهرشد مصرف در فصول گرم سال و لزوم کاهش خاموشیها، احداث پُست ۴۰۰ کیلوولت در قم ضروری است.
وی در ادامه بهافزایش بار و قدیمی بودن شبکه در شهرستان کهک اشاره کرد و بیان داشت: با توجه بهافزایش بیش از پیش بار و همچنین تقاضا از یکسو و قدیمی و طولانی بودن خطوط تغذیه کننده شهرستان کهک از سوی دیگر، احداث یک دستگاه پُست فوق توزیع و یا احداث نیروگاه تولید پراکنده دراین شهرستان ضرورتی اجتناب ناپذیر میباشد.
وی در ادامه رفع مشکلها و نیاز مصرف برق بهویژه در شهرستان کهک قم را یادآور شد و ابراز امیدواری کرد: بههمت و تلاش برق منطقهای تهران و حمایت های استان مشکلهای بخش فوق توزیع در قم برطرف میشود.
امیرآبادی فراهانی نماینده قم در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تاکید بر لزوم پیگیری تامین زیرساختهای لازم در بخش صنعت برق در استان، خواستار کاهش و توقف خاموشیهای ناشی از کمبود تولید برق در بخش خانگی شد.