کشت کلزا در قم توسعه می‌یابد

سپهر اقتصاد- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت کلزا به عنوان یک محصول راهبردی و موثر در تامین امنیت غذایی مردم، با همکاری مطلوب کشاورزان در مزارع استان توسعه‌ می‌یابد.

به گزارش ایرنا، محمد علی سلامی  بیان کرد: هدف از انجام این کار براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، توسعه سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا به‌منظور رعایت تناوب زراعی مطلوب در مزارع استان و همچنین تلاش برای کم شدن وابستگی کشور به واردات روغن خوراکی است. وی با اشاره به مزایای توسعه کشت کلزا در مزارع استان، ادامه داد: با توجه به الگوی کشت زراعی استان و نیاز مبرم به تولید محصول جو بسیار از اراضی قم همه ساله به کشت این محصول اختصاص می‌یافت که این امر باعث طغیان علف هرزهای سمج از جمله جو دره و  افزایش بیماری لکه برگی در این مزارع بود که در همین راستا به‌منظور بهبود تناوب زراعی و همچنین کنترل علف‌های هرز علاوه بر توسعه استفاده از بذور اصلاح شده، توسعه کشت گیاه کلزا در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قم قرار گرفت. وی ادامه داد: سطح زیر کشت کلزا در قم از ۸۰۰ هکتار به بیش از ۲ هزار هکتار در ۲ سال اخیر رسیده است، همچنین از لحاظ عمل به تعهد کشت کلزا، استان قم در رده‌های بالای کشور قرار دارد. سلامی گفت: استفاده از ارقام مناسب با شرایط آب و هوایی قم ازجمله راهبردهایی است که برای کشت کلزا دنبال می‌کنیم تا شاهد بیشترین برداشت محصول در هر هکتار باشیم. وی بیان کرد: کلزا تولید شده درقم به دلیل استفاده از بذر مناسب و مهارتی که کشاورزان استان طی سال‌هایی اخیر درکشت و مراقبت از مراحل رشد این محصول به دست آورده‌اند،‌ کیفیت مطلوبی دارد.
خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر