برخی شهر‌ها به شهر خوابگاهی تبدیل شده است 

سپهر اقتصاد-حجت الاسلام والمسلمین ذوالنوری نائب رئیس و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: امروزه برخی شهر‌ها به شهر خوابگاهی تبدیل شده است که با شهر دارای شاخصه دینی و اسلامی سازگاری ندارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری نائب رئیس و نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در نشست تبیینی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی، با بیان اینکه در زیست بوم دینی و الهی باید محیطی فراهم شود تا عوامل آسیب زا در آن نباشد و موجب سعادت خانواده و جامعه فراهم شود افزود: در این سبک زندگی، شیوه احداث خانه‌های مسکونی و توجه به موضوعات فرهنگی که با شاخص‌های دینی عجین شده است، بسیار اهمیت دارد.
 وی گفت: شاخصه دیگر ارتباط و معاشرت با همسایگان است که باید مورد توجه قرار گیرد.
 ذوالنوری افزود: در زندگی امروزی این مبانی کمرنگ شده یا ازبین رفته است که باید در زیست بوم اسلامی احیا شود.
 وی گفت: امروزه برخی شهر‌ها به شهر خوابگاهی تبدیل شده است که با شهر دارای شاخصه دینی و اسلامی سازگاری ندارد.
 نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: در ساخت مسکن باید شهرسازی صحیح و متناسب با زیرساخت ها، اتخاذ سیاست‌های مدون و حساب شده براساس شاخص‌های اسلامی، دینی، معرفتی، ارزش‌ها و مبانی مورد نیاز طراحی کنیم.

مافیای مسکن نمی‌گذارد برای ساخت مسکن، زمین در اختیار مردم قرار بگیرد 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه بگوئیم ما برای ساخت مسکن مبتنی بر اصول اسلامی زمین نداریم، دروغ بزرگی است، مشکل مافیای حوزه مسکن است که دلسوز مردم نیستند و دنبال منافع خود هستند.

آیت الله محسن اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری نیز با بیان اینکه در شهرسازی باید به الزامات اجتماعی و شرایط زندگی شهروندان توجه شود گفت: زندگی افراد در شهر‌ها از منظر اسلامی مبتنی بر معنویت و اعتقادات دینی، نظم و اصول الهی، تامین خدمات و نیاز‌های اساسی و نگاه سلامت محور و حفظ بنیان خانواده است.

وی افزود: از آسیب‌های سبک معماری غربی، بی توجهی و قطع نشانه‌های معرفت الهی و کاهش ارزش‌های معنوی و اخلاقی است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: اینکه بگوئیم ما برای ساخت مسکن مبتنی بر اصول اسلامی زمین نداریم دروغ بزرگی است، مشکل مافیای حوزه مسکن است که دلسوز مردم نیستند و دنبال منافع خود هستند.

آیت الله اراکی تاکید کرد: باید زمین و مصالح ارزان در اختیار مردم قرار گیرد و دولت زیر ساخت شهری را ایجاد کند، و مردم خودشان مسکن بسازند.

وی تصریح کرد: چرا در این زمینه لجاجت می‌شود، بحث سر کمبود زمین و امکانات نیست بلکه حفظ منفعت سرمایه دار است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: یک شهر با مشخصه‌های فقه اسلامی به عنوان نمونه احداث کنید، واگر نتیجه درست نگرفتید برگردید به همین آپارتمان و بلند مرتبه سازی‌ها را ادامه دهید.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: نحوه فعلی ساخت و ساز مسکن، نظام ارتباط طبیعی و همسایگی و ارزش‌ها را به هم ریخته است.

خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر