رتبه چهارم کشوری استان قم در زمینه تولید و سطح زیر کشت توت

سپهر اقتصاد-استان قم با متوسط عملکرد سه و نیم تن توت در هکتار از نظر سطح زیر کشت و تولید، رتبه چهارم کشور را دارد. نود درصد توت‌های استان به صورت فرآوری شده به سایر استان‌ها و خارج از کشور صادر می‌شود.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، استان قم با متوسط عملکرد سه و نیم تن توت در هکتار از نظر سطح زیر کشت و تولید، رتبه چهارم کشور را دارد. نود درصد توت‌های استان به صورت فرآوری شده به سایر استان‌ها و خارج از کشور صادر می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بیش از ۱۱۰۰ بهره‌بردار توت در قاهان سه رقم توت غنی هراتی و مشهدی و بومی را برداشت می‌کنند گفت میزان کمی از محصول تازه خوری می‌شود و بیش از ۹۰ درصد از آن فرآوری شده و به صورت شیره توت و آجیل بفروش میرسد.
ابراهیمی افزود: بازار اصلی توت استان قم علاوه بر بازار داخلی استان به تهران و شهر‌های همجوار و در مرحله بعد به کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.
وی گفت: ۵۰۰ هکتار از باغ‌های قم به توت اختصاص دارد و حدود ۴۵۰ هکتار از آن‌ها در خلجستان قرار دارد.
ابراهیمی افزود: امسال با توجه به بارندگی ها، تگرگ و طوفان و باد در روستا‌های بخش قاهان درصد قابل توجهی از این محصول کمیت و کیفیت خود را از دست داده است.
برداشت توت از باغات استان قم تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.
خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر