ساخت نمایشگر سه بعدی توسط عضو هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه قم

سپهر اقتصاد-عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم با اشاره به اینکه نمایشگر سه بعدی ساخته شده توسط این شرکت در چند نمایشگاه بین المللی از جمله نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ به نمایش درآمد، گفت: صفر تا صد این کار توسط دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه قم انجام شده است.

دکتر معصومه مشکل‌گشا در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: از سال گذشته به‌طور جدی بحث هولوگرافی مورد پیگیری قرار گرفت و در نتیجه منجر به تأسیس شرکت فوتون گستر سه بعدی نوین مستقر در مرکز رشد دانشگاه قم شد.

عضو هیئت علمی فیزیک دانشگاه قم، گفت: نمایشگر سه بعدی ساخته شده در چند نمایشگاه بین‌المللی از جمله نماشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ به نمایش درآمد و با استقبال بالایی مواجه شد.

وی ادامه داد: همچنین مواردی نیز در حال بررسی و مذاکره است تا بتوان هم در داخل کشور و هم خارج از کشور نمونه‌های ثبت اختراع شده همچون بیلبورد سه‌بعدی را به تولید انبوه برسانیم تا زمینه اشتغال مناسبی نیز برای دانشجویان ایجاد شود.

مشکل‌گشا بیان کرد: صفر تا صد تولید این محصول در زمینه سخت افزار و نرم افزار توسط اعضای این شرکت که دانشجویان یا فارغ التحصیلان دانشگاه قم هستند، انجام شده و امید است که دانشجویان بیشتری با توسعه کار به‌صورت جدی‌تر وارد این فعالیت شوند.

عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم، ادامه داد: نمایشگرهای سه‌بعدی در چند دهه اخیر بسیار مورد استقبال واقع شده‌اند چرا که می‌توان توسط این نمایشگر عکس‌ها و فیلم‌ها را به‌صورت سه‌بعدی و معلق در فضا مشاهده نمود؛ همچنین این شرکت توانسته است در زمینه تولید محتوای سه بعدی نیز موفق به تصویربرداری سه بعدی و پخش سه بعدی نمونه‌ها شود به‌طوری‌که تصویر از نمونه واقعی قابل تشخیص نباشد؛ به‌طور مثال شخصی در حال سخنرانی است و کسی متوجه نمی‌شود که صرفاً تصویری از شخص سخنران در حال پخش است.

مشکل‌گشا گفت: مزیت اصلی شرکت این است که در راه تولید این نمایشگر در زمینه نرم‌افزار بسیار قوی عمل کرده است به‌طوری‌که در نمایشگاه ایران اکسپو افرادی که نمونه‌های مشابه خارجی این نمایشگر را در نمایشگاه های خارجی مشاهده کرده بودند، اذعان داشته‌اند در زمینه تولید محتوا و فیلم‌ها بسیار خوب کار شده‌ و کیفیت فیلم‌ها از نمونه‌های خارجی نیز بالاتر است.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم، افزود: از این نمایشگرها می‌توان در بحث آموزش بهره گرفت زیرا کیفیت آموزش را بسیار بهبود می‌بخشد به ‌خصوص در زمینه تشریح، آناتومی و نیز آموزش به کودکان استثنایی که از مشکل عدم تمرکز رنج می‌برند می‌توان استفاده خوبی کرد.

وی بیان کرد: کارایی دیگر نمایش سه بعدی سرگرمی و حتی جراحی‌های پزشکی است؛ اخیراً مقالات متعددی در رابطه با آن ارائه ‌شده و در دنیا نیز جراحی‌هایی که مبتنی بر نمایش سه‌بعدی هستند انجام‌ شده است، به‌طور مثال از قلب توسط پرتوهای مختلف تصویر سه‌بعدی تهیه شده و این تصویر به روش هولوگرافی در فضا نمایش داده می‌شود جراح می‌تواند از این تصاویر سه بعدی در جراحی بهینه استفاده نماید؛ همچنین طی دو سال اخیر ناسا فعالیت‌های مهمی در زمینه هولوپورتیشن و پزشکی با کمک هولوگرافی انجام داده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه قم، اضافه کرد: در بخش سرگرمی نیز طرح‌هایی همچون رصدخانه‌های سه‌بعدی، پارک ژوراسیک، آکواریوم و باغ وحش سه‌بعدی را ثبت کرده‌ایم و نمونه‌هایی اجرا شده که در صورت سرمایه گذاری مناسب می‌توان در شهرهای مختلف نیز آن را به اجرا گذاشت.

مشکل‌گشا افزود: از نمایشگر سه‌بعدی در طی یک‌سال اخیر انواع نمونه‌ها از ابعاد کوچک تا بزرگ‌تر و نمونه‌های بدون قاب که برخی از آن‌ها در سطح دنیا جدید است، در شرکت ساخته‌ شد و تولید انبوه این نمایشگر مستلزم تقاضای آن است تا به‌سرعت عرضه شود.

عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم، بیان کرد: برخی شرکت‌ها این محصول را تولید کردند اما چون این تکنولوژی هنوز به‌صورت جدی وارد ایران نشده است و به دلیل این‌که  پشتیبانی نرم افزاری کافی صورت نگرفته است فعالیت آن‌ها متوقف شد و امید است بتوان با پشتیبانی نرم‌افزاری این محصول را به تولید انبوه رسانده و بحث صادرات این محصول نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: دانشجویان بسیار خوبی در دانشگاه هستند که در بحث کار تجربی فعالیت بالایی دارند؛ امیدواریم در آینده از ظرفیت این دانشجویان در بحث بازار کار و اشتغال استفاده شود.

مدیرعامل شرکت فوتون گستر سه بعدی نوین در نهایت از همکاری موثر دانشگاه قم تشکر کرده و گفت: دانشگاه قم ظرفیت‌های بالایی خصوصا در زمینه وجود دانشجویان پرتلاش، مستعد و متعهد دارد که ان‌شاء‌الله بتوانیم از آن به نحو احسن استفاده کنیم.

خبرنگار: نجمه وفایی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر