مرکز مطالعات پایه فقه گردشگری ایجاد شود

سپهر اقتصاد - رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نیازمند ایجاد یک مرکز مطالعات پایه فقه گردشگری هستیم، مسوولان آستان‌های مقدس در درون کشور همچنین عتبات مقدس در عراق می‌توانند شبکه گسترده‌ای برای این حوزه شکل بدهند

.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا مجیدی در آیین پایانی رویداد توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری قم در پارک علم و فن‌آوری این استان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب طی چند سال گذشته موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند افزود: صنعت گردشگری که درون‌زا و برون‌نگر است، مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است.
وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و صنعت گردشگری سفیرانی را به خدمت می‌گیرد که با هزینه خودشان پیام ملی را جهانی می‌کنند.
مجیدی با یادآوری اینکه قم نقطه آغازین حرکت انقلاب اسلامی است گفت: بعد از ۴۴ سال از پیروزی انقلاب باید سهم این استان در ارائه این پیام فرهنگی مشخص شود.
دبیرکل مجمع ‌بین‌المجالس آسیایی همچنین با بیان اینکه این نهاد از ۴۴ پارلمان از کشورهای مختلف به عنوان اعضای اصلی و ۱۴ مجلس ملی و ۱۰ سازمان بین المللی و منطقه‌ای به عنوان اعضای ناظر تشکیل شده است گفت: یکی از محورهای مورد بحث در کمیته دائمی، مقوله گردشگی به‌ویژه گردشگری حلال است.
وی اضافه کرد: جهان امروز بر پایه صنعت حلال اعم از غذای حلال، زندگی و گردشگری حلال است، اما قم به عنوان مهمترین کانون انقلاب اسلامی در این صنعت هنوز سهم مشخصی ندارد.
مجیدی خاطرنشان کرد: نه تنها نفت بلکه همه معادن زیرزمینی هم کنار گذاشته شوند، گردشگری حلال به تنهایی جوابگوی اقتصاد کشور خواهد بود.
وی ظرفیت‌های کشور در حوزه گردشگری حلال را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: متاسفانه گردشگری حلال به نام ایران، ولی به کام کشورهای دیگر است.
مجیدی گفت: در صورتی که مثلث گردشگری قم، خراسان رضوی و فارس فعال شود، در پیشرفت گردشگری مذهبی کشور پیشرفت چشمگیری را شاهد خواهیم بود.
وی مخاطب‌شناسی، مهمان‌نوازی، مطالعه در حوزه صنعت گردشگری و مشتری‌مداری در همه کسب و کارها را دارای اهمیت زیادی توصیف کرد و افزود: در آمایش آموزش عالی استان نیز به این رویداد توجه جدی صورت گیرد، برخی موضوع‌های تکراری که بازار کار ندارد، کنار گذاشته شود.
رئیس مرکز تحقیقات تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر برای جمع کردن موضوع‌هایی که در اشتغال تاثیری ندارند، اقدامی نکنیم، هوش مصنوعی ۱۰ سال دیگر این کار را خواهد کرد.
مجیدی در ادامه با اشاره به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه اقتصادی کشور از سوی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: باید موضوع‌هایی مانند صنعت گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی تعیین تکلیف شوند.
وی با ذکر اینکه اصحاب فکر و قلم و حوزویان و دانشگاهیان باید برنامه هفتم توسعه را مورد تحلیل و ارزیابی دقیق قرار دهند گفت: قم در حوزه گردشگری و صنایع دستی ظرفیت عظیمی دارد، فرش ابریشم قم نشان تجاری جهانی است.
وی ادامه داد: این استان صنایع متنوعی دارد که باید بازآفرینی شود.
وی با اشاره به ظرفیت منحصر به فرد قم در حوزه علوم انسانی و هنر گفت: گروه‌های فن‌آوری و استارتاپی فقط برای حوزه‌های مشخص سخت‌افزاری نیست، علوم انسانی و هنر نیز جایگاه فراوانی دارد، معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری و مسئولان استانی حرکتی که از سوی جوانان قم آغاز شده را پشتیبانی کنند تا در یک دهه آینده قطب گردشگری غرب آسیا باشیم.
مجیدی همچنین با بیان اینکه تحریم‌های دشمن زندگی روزمره مردم را با چالش‌ها و تهدیدهایی زیادی مواجه کرده است گفت: ضمن تهدید، فرصتی هم برای خلاقیت و نوآوری پدید آورده است، به طور حتم فضای ملی، منطقه‌ای و جهانی در ماه‌ها و سال‌های پیش‌رو بهتر خواهد شد، برای حضور در گزاره‌های مختلف باید آمادگی داشته باشیم.
وی اظهار کرد: برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان به مسئولان و میهمانان خارجی که از قم بازدید می‌کنند، نمایشگاهی برپا شود.

رئیس حوزه علمیه خواهران نیز با اشاره به نقش علم و دانش در اقتدار کشورها گفت: امروز کشوری که در زمینه‌های گوناگون اقتصادی، امنیتی، بهداشتی و درمانی عالم‌تر باشد اقتدار بیشتری دارد.
حجت‌الاسلام مجتبی فاضل خاطرنشان کرد: بخشی از سلطه آمریکا و اروپا بر جهان در سایه بهره‌مندی از علم است، و با موشک و قدرت نظامی نیست.
وی گفت: برای رساندن قم به یک بالندگی و رشد علمی توام با اخلاق و تعهد، همه ایده‌هایی که مطرح می‌شود، با یک پیوست فرهنگی همراه باشد.

۳۱ تفاهم‌نامه فناورانه در حوزه علوم انسانی امضا شد
رئیس پارک علم و فن‌آوری قم نیز با اشاره به برگزاری رویداد «توسعه و ارتقای زیست بوم نوآوری استان قم» موسوم به تانا در این استان گفت: این رویداد توسط وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری از آذرماه گذشته در پارک‌های قم و استان‌های مختلف کشور در حوزه علوم انسانی و اسلامی و فن‌آوری‌های نرم و صنایع خلاق آغاز شد.
خیرالله رهسپار فرد این رویداد را دارای ۲ بخش نیازها و ظرفیت‌ها ذکر کرد و افزود: در این رویداد نیازهای مختلف مانند مدیریتی، محصول‌های مورد نیاز، نیازهای حوزه فرهنگ‌سازی، ترویج نیازهای حوزه ماموریت‌ها و اهداف و نیازهای زیرساختی مطرح شد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های موردنظر در این رویداد گفت: ظرفیت‌های مبتنی بر داده و آمار، ظرفیت‌های مبتنی بر موقعیت‌ها، ظرفیت‌های مبتنی بر مکان، ظرفیت‌های مبتنی بر امکانات و دارایی‌های منقول، همچنین ظرفیت‌های مبتنی بر فرصت‌های مدیریتی و اجرا از جمله آن است.
رهسپار فرد با بیان اینکه نهادها، دستگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در این محورها، چالش‌ها و ظرفیت‌های خود را جهت عرضه به زیست بوم نوآوری و فن‌آوری استان به دبیرخانه ارسال کردند گفت: ۲۰۵ نیاز دستگاه‌ های اجرایی، نهادهای دولتی و خصوصی مانند اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل کمیته امداد امام(ره) و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه ثبت، و ۷۳ ایده برای رفع این نیازها مطرح و ۳۱ ایده نیز به تفاهم‌نامه منجر شد.
خبرنگار: سید علی رضا فقاهتی
مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
ارسال نظر