معاون استاندار قم عنوان کرد:پژوهش بدون پیوند با صنعت اثربخش نیست

سپهر اقتصاد-معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی استان که همزمان با هفته پژوهش و فناوری برگزار شد بر ضرورت تعریف مسائل پژوهشی با مشارکت تولیدکنندگان، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم، روح‌الله ابراهیمی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم، در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی استان که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری و با حضور جمعی از مدیران، دانشگاهیان و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی قم برگزار شد، پژوهش‌هایی که با نیازهای تولید پیوند ندارند را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: پژوهشی که مسئله‌محور نباشد، در فضای دانشگاهی محبوس می‌ماند و اثربخشی واقعی نخواهد داشت.

وی پژوهش‌های بی‌ارتباط با چالش‌های اقتصادی و صنعتی را ناکارآمد دانست و افزود: حتی اگر یک تحقیق از نظر علمی ارزشمند باشد، اما نتواند گرهی از حوزه صنعت یا اقتصاد باز کند، از منظر توسعه اقتصادی شکست‌خورده است.

ابراهیمی با اشاره به ضرورت تعریف مسائل اولویت‌دار با مشارکت صنعت، دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی گفت: موضوعات نوینی مانند هوش مصنوعی، مسائل اجتماعی و چالش‌های بخش کشاورزی نیز ریشه اقتصادی دارند و می‌توانند محور پژوهش‌های کاربردی قرار گیرند.

وی یکی از مهم‌ترین نیازهای صنعت استان را نوسازی خطوط تولید و اجرای پروژه‌های کاهش شدت انرژی عنوان کرد و توضیح داد: هزینه انرژی سهم زیادی در قیمت تمام‌شده کالا دارد و حرکت صنایع به سمت بهینه‌سازی مصرف، علاوه بر افزایش بهره‌وری، از مشکلاتی مانند خاموشی‌های تابستان نیز جلوگیری می‌کند.

معاون اقتصادی استانداری قم با اشاره به سهم بالای مصرف خانگی و تجاری در شبکه برق استان، بر ضرورت اجرای طرح‌های کاهش شدت انرژی در صنایع تأکید کرد و گفت این اقدام می‌تواند به پایداری شبکه و جلوگیری از خسارات ناشی از قطعی‌ها کمک کند.

اتاق قم، آموزش و پژوهش را در خدمت نیازهای واقعی تولید قرار داده است

رئیس اتاق بازرگانی قم گفت: اتاق قم ظرفیت‌های خود در حوزه آموزش و پژوهش را در خدمت تولیدکنندگان قرار داده است تا مهارت‌سازی هدفمند و حل مسائل عملی واحدهای صنعتی مسیر توسعه را کارآمدتر کند.

به گزارش روابط‌عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم، محمد ایرانی رئیس اتاق بازرگانی قم با اشاره به ضرورت سنجش فاصله میان حقیقت موجود در جامعه و واقعیت‌های ملموس بخش تولید تأکید کرد: سال‌هاست که در کشور برای تحقیق، پژوهش، نوآوری و فناوری هزینه‌های سنگینی صورت می‌گیرد، اما خروجی این هزینه‌ها به اندازه سرمایه‌گذاری انجام‌شده نیست.
وی با بیان اینکه بسیاری از پژوهش‌ها قابلیت اجرایی ندارند، گفت: تحقیق زمانی ارزشمند است که امکان اجرا داشته باشد و بتواند گرهی از مشکلات تولید و صنعت را باز کند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران نمونه‌ای از اقدامات عملی اتاق بازرگانی را در ساختمان جدید این اتاق برشمرد و ادامه داد: با استفاده از مشاوره‌های تخصصی و تجهیزات کم‌مصرف، میزان مصرف انرژی در این بنا به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
ایرانی با انتقاد از نگاه ایده‌آل‌گرایانه در پژوهش افزود: همین نگاه غیرواقعی باعث شده خروجی ملموس و قابل برداشت از تحقیقات به دست نیاید؛ در حالی که پژوهش زیربنای توسعه هر کشوری است.
وی با اشاره به نقش اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی گفت: اتاق تلاش می‌کند در حوزه آموزش و پژوهش نقش‌آفرینی کند و هم‌اکنون دوره‌های آموزشی مختلفی برای فعالان اقتصادی برگزار می‌شود.
محمد ایرانی در پایان از صنعتگران و واحدهای تولیدی خواست از ظرفیت‌های پژوهشی و آموزشی اتاق استفاده کنند و نیازهای خود را برای اجرای طرح‌های کاربردی مطرح سازند.
رئیس اتاق بازرگانی قم در پایان با بیان اینکه بهره‌گیری فعالانه از ظرفیت‌های پژوهشی و آموزشی اتاق بازرگانی می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای کیفیت و توسعه‌بخشی فعالیت‌های تولیدی داشته باشد، تأکید کرد: واحدهای صنعتی با انتقال دقیق نیازها و مسائل خود، زمینه لازم برای طراحی و اجرای طرح‌های کاربردی و متناسب با چالش‌های واقعی بخش تولید را فراهم می‌کنند؛ موضوعی که نه‌تنها به افزایش بهره‌وری و نوآوری در بنگاه‌ها می‌انجامد، بلکه مسیر رشد پایدار و رقابتی‌تر شدن اقتصاد استان را نیز هموار می‌سازد.

پیوند واقعی صنعت و دانشگاه راه نجات چالش‌های تولید است

مدیرکل صمت استان گفت: پیوند واقعی صنعت و دانشگاه راه نجات چالش‌های تولید و مسیری است که می‌تواند موتور نوآوری، بهره‌وری و تحول صنعتی کشور را به حرکت درآورد.

اکبر ابدالی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در حوزه پیوند صنعت و دانشگاه، این موضوع را اولویتی مهم و تکرارشونده توصیف کرد و گفت: مهم‌ترین محور مورد تأکید، ایجاد ارتباط واقعی بین صنعت و دانشگاه به‌ویژه بهره‌گیری از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری در حل مسائل واقعی صنایع است.
وی افزود: برخی کشورها و شرکت‌های بزرگ جهان سال‌هاست سازوکارهای عملیاتی برای این همکاری تعریف کرده‌اند و ایران نیز باید به‌سمت چنین الگوهایی حرکت کند.
ابدالی در ادامه به طرح توسعه صنعتی استان قم اشاره کرد و گفت: در اتاق بازرگانی قم جلسات گفتمانی خوبی در خصوص آن برگزار شد، اما نیازمند کار دقیق علمی و پژوهشی است.
وی با تأکید بر ویژگی‌های جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی قم، افزود: باید به این پرسش پاسخ دهیم که استان در چه حوزه‌هایی اولویت سرمایه‌گذاری دارد؛ این موضوع می‌تواند زمینه‌ای بسیار ارزشمند برای پایان‌نامه‌ها و تحقیقات دانشگاهی باشد.
مدیرکل صمت قم همچنین بهره‌وری انرژی و کاهش مصرف را یکی از نیازهای فوری صنعت دانست و اظهار کرد: محدودیت‌های چند سال اخیر در حوزه انرژی، صنایع کشور را آزار داده و توجه به بهره‌وری انرژی را از یک انتخاب به یک ضرورت تبدیل کرده است.
وی با اشاره به تجربه برخی شرکت‌های فعال در این حوزه گفت: نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد ظرفیت بالایی برای توسعه این بخش در قم وجود دارد.
ابدالی در بخش دیگری از سخنان خود، تکمیل زنجیره تأمین در صنایع شاخص استان مانند کفش، لوازم خانگی، موتورسیکلت و صنایع غذایی را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و افزود: این حوزه نیازمند برنامه‌ریزی، هم‌افزایی و بهره‌گیری از توان دانشگاه‌ها است.
وی همچنین استفاده از هوش مصنوعی در صنعت را یک ضرورت رو به گسترش دانست و گفت: این موضوع هنوز برای بسیاری از صنایع ما غریبه است و دانشگاه‌ها می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در معرفی مزیت‌ها و کاربردهای آن داشته باشند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رسانه های تصویری
آرشیو ماهانه