مصرف متعادل کود سطح تولید محصولات راهبردی کشاورزی در قم را افزایش داد
حسین زند درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به نقش بینظیر تغذیه گیاهی و تأثیر آن درتولید محصولات کشاورزی، بیان داشت: استفاده مناسب و متعادل از کودهای یارانهای تاثیر مثبتی در افزایش میزان تولید محصولات اساسی همچون گندم، جو، کلزا و سایر محصولات کشاورزی دارد.
وی افزود: بهبود تغذیه گیاهی یکی از مهمترین ابزارها و روشها برای رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی است و در همین راستا مصرف متعادل کود نیز یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی بهشمار میآید؛ البته شرایط آب و خاک در استفاده متعادل از کودهای شیمیایی، آلی و بیولوژیکی به روشی صحیح و مطابق با نیازهای واقعی محصول تأثیرگذار است.
وی در همین رابطه تاکید کرد: برای مثال طی سالزراعی جاری با وجود خشکسالی و کمبود بارش، خوشبختانه با تغذیه مناسب محصول گندم، شاهد افزایش ۱۵ درصدی تولید این محصول راهبردی نسبت به سال زراعی قبل میباشیم.
زند همچنین گفت: در سال ۱۴۰۱ با تأمین بیش از ۲۲ هزار تُن انواع کودهای یارانهای در قم گام بلندی برای تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی برداشته شد و در این سال نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار تُن کودهای فسفاته و پتاسه بیشتری توسط کشاورزان عزیز استان مصرف شد.
نظرات